Mijn favorieten

Blog 3: Nieuwbouw gekocht, en nu?!

Purmerend is in ontwikkeling. Zoals in heel regio Waterland wordt ook in onze stad volop gebouwd om het tekort aan woningen zoveel mogelijk terug te dringen. Hoewel er discussies zijn over de vorm en diversiteit van de ontwikkelingen zien met name vijftigers en zestigers hun kans schoon om een appartement in een van de vele statige complexen te bemachtigen en zien we tegelijkertijd jonge gezinnen langzaamaan hun intrek nemen in projecten als Kop West en Klein Where. Veel van deze projecten worden binnen de komende twee jaar opgeleverd en dat zal weer voor doorstroming op de markt voor bestaande bouw gaan zorgen.

Als u tot een van de gelukkigen behoort en een mooie nieuwbouwwoning heeft aangekocht komt er de komende tijd veel op u af. Uiteraard alle zaken omtrent de nieuwe woning, maar ook zult u zich de vraag stellen: “Wanneer zet ik mijn huidige woning in de verkoop en hoe pak ik dat aan?”

De gemiddelde verkooptijd van een woning was in 2017 119 dagen. Dit is de tijd tussen de aanmelding van de woning op de markt en de uiteindelijke verkoop. Hier zit nog niet de periode tussen verkoop en de daadwerkelijke overdracht bij, welke in veel gevallen twee tot drie maanden bedraagt. Maar laat het u vooral niet benauwen, een goede verkoopmakelaar zal uw belangen behartigen en een passende opleveringstermijn met de koper afstemmen. Kortom, ongeveer een half jaar tot acht maanden voordat u van plan bent te verhuizen naar uw nieuwe woning is het verstandig om de verkoop van uw huidige woning op te starten. Hoe pakt u dat aan?

Second opinion
Er is een grote kans dat u met de nieuwbouwmakelaar een gesprek heeft gevoerd over de verkoop van uw huidige woning. Er is niets op tegen om uw nieuwbouwmakelaar de verkoopopdracht te verstrekken, staar uzelf echter niet blind op één enkele partij! Wij raden aan om altijd een second opinion op te vragen bij een onafhankelijk makelaarskantoor. Er zijn grote verschillen in werkwijze, kosten maar vooral verkoopresultaten onder de verschillende makelaars. Het is goed u daar in te verdiepen. Immers, iedere euro die extra uit de verkoop van uw huidige woning wordt gehaald, kunt u inzetten om uw nieuwbouwdroom waar te maken!

Zal ik dan stiekem alvast twee keiharde resultaten van Kocken Makelaars prijsgeven? De gemiddelde verkooptijd was bij Kocken geen 119, maar 48 dagen. Daarbij werd er 0.3% boven de vraagprijs betaald, terwijl er regionaal 0.4% naar beneden onderhandeld is. En op de gemiddelde transactieprijs van 270.000,- euro maakt dat al gauw 1900 euro verschil! Laat u dus niet verleiden door een aantrekkelijke aanbieding op de courtage, maar vraag naar de resultaten van uw makelaar. Dan weet ik zeker dat u vanzelf bij ons terecht komt!
 
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring