Energielabel huisWelk energielabel heeft mijn huis?

Benieuwd of jouw huis al een definitief energielabel heeft? Dat kun je eenvoudig checken via www.energielabel.nl. Daar kun je heel snel het energielabel van je eigen huis of van het huis wat je wilt kopen vinden. Krijg je na de check geen energielabel te zien? Dan is er zeer waarschijnlijk nog geen label aangevraagd voor het huis.

Hoe kom ik aan een energielabel?

Iedere huiseigenaar is zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van een definitief energielabel. Als jij huiseigenaar bent en nog geen energielabel dan kun je eenvoudig via een energieadviseur in de buurt een label op laten maken. Nadat je een afspraak hebt gemaakt komt de energieadviseur langs en bekijkt in gemiddeld 1 á 2 uur tijd je huis. Tijdens dit bezoekt neemt hij de kenmerken op van je huis. Deze gegevens verwerkt de adviseur uiteindelijk in een definitief energielabel.

Energielabel

Wat kost een energielabel?

Je bent natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn voor het opstellen van een energielabel. De kosten voor het opstellen van een energielabel zijn vanaf €295,-. De kosten zijn vaak sterk afhankelijk van het type huis en de grootte van het huis. Het is altijd verstandig om van tevoren een offerte op te vragen zodat je direct inzichtelijk hebt wat een energielabel voor jouw woning gaat kosten.

Dit doet een hoger energielabel met de waarde van je huis

Energielabel A, C of G, dat maakt nogal een verschil op de energierekening en tegenwoordig ook op de prijs van een huis. Als je op het punt staat om een huis te kopen of verkopen is de energiezuinigheid een punt om rekening mee te houden. Duurzame huizen zijn steeds geliefder. Onderzoek laat zien dat een huis die drie labels zuiniger is dan een vergelijkbaar huis in de buurt, ruim 3,6% meer oplevert bij de verkoop. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 387.000,- komt dat neer op €13.932,-. Fijn voor de verkoper en slim van de koper. Het kan soms aan te raden zijn om nog enkele zaken te verduurzamen voordat je je huis op de woningmarkt brengt. Lees hier meer over het verduurzamen van je huis.

Meer informatie over het energielabel?

Meer informatie?

Onze makelaars helpen je graag verder!

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel of mail ons gerust.

Bezoekadres:
Kocken Makelaars
Plantsoengracht 1
1441 DE Purmerend

Back to top

Nieuwbouw Kwadijkerpark

De verkoop van Kwadijkerpark Fase 2a2 is gestart!

Lees meer