Huis verduurzamenWat kan ik doen om mijn huis te verduurzamen?

Er zijn verschillende manieren waarop een huis verduurzaamd kan worden, waaronder het verbeteren van de isolatie, het installeren van zonnepanelen en het vervangen van verouderde apparatuur door energiezuinige alternatieven.

Om te beginnen is het belangrijk om te bepalen welke verduurzamingsmaatregelen het meest geschikt zijn voor jouw huis. Dit hangt af van factoren zoals de leeftijd van het huis, de bouwstijl en de huidige energieprestatie. Een energieadviseur kan helpen om de mogelijkheden te bepalen en een plan op te stellen om het huis te verduurzamen.

Verhoog de waarde van je huis door te verduurzamen

Verduurzaming van je huis draagt bij aan het verhogen van de waarde van je huis. Mensen zijn meer dan ooit geïnteresseerd in goed geïsoleerde huizen. Een hoger energielabel draagt bij aan meer waarde. Onderzoek laat zien dat een huis die drie labels zuiniger is dan een vergelijkbaar huis in de buurt, ruim 3,6% meer oplevert bij de verkoop. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 387.000,- komt dat neer op €13.932,-. Fijn voor de verkoper en slim van de koper. Het kan soms aan te raden zijn om nog enkele zaken te verduurzamen voordat je je huis op de woningmarkt brengt. Op deze pagina lichten wij enkele zaken toe die je zou kunnen toepassen.

Wat kost het verduurzamen van mijn huis?

Het kostenplaatje voor het verduurzamen van een huis kan sterk variëren, afhankelijk van de gekozen maatregelen en de omvang van het project. Sommige verduurzamingsmaatregelen, zoals het verbeteren van de isolatie of het vervangen van oude ramen, kunnen relatief goedkoop zijn. Andere maatregelen, zoals het installeren van zonnepanelen of het vervangen van een oude verwarming, kunnen een groter budget vergen.

Het is aan te raden om vooraf goed te kijken naar de verschillende opties en te bepalen wat het beste past bij jouw situatie. Er zijn ook diverse subsidieregelingen beschikbaar die kunnen helpen om de kosten te verlagen.

Huis verduurzamen

Wat kan ik doen om mijn huis te verduurzamen? (5 tips)

  1. Verbeter de isolatie: Een van de effectiefste manieren om een huis te verduurzamen is door het verbeteren van de isolatie. Dit kan bijvoorbeeld door het toevoegen van isolatie aan de muren, het dak of de vloer.
  2. Vervang oude ramen en deuren: Het vervangen van oude, energievretende ramen en deuren door energiezuinige alternatieven kan helpen om de energiekosten te verlagen.
  3. Installeer zonnepanelen: Zonnepanelen zijn een duurzame en betaalbare manier om energie op te wekken.
  4. Vervang verouderde apparatuur: Het vervangen van verouderde apparatuur, zoals boilers en verwarmingstoestellen, door energiezuinige alternatieven kan bijdragen aan het verduurzamen van het huis.
  5. Plaats tochtstrips: Het plaatsen van tochtstrips kan helpen om tocht te voorkomen in huis. Tocht kan leiden tot lagere temperatuur in huis en daarmee tot hogere energiekosten om het huis op temperatuur te houden. Tochtstrips zijn een relatief goedkope en eenvoudige manier om tocht te voorkomen en de energieprestatie van het huis te verbeteren.

Meer informatie?

Onze makelaars helpen je graag verder!

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel of mail ons gerust.

Bezoekadres:
Kocken Makelaars
Plantsoengracht 1
1441 DE Purmerend

Back to top

Nieuwbouw Kwadijkerpark

De verkoop van Kwadijkerpark Fase 2a2 is gestart!

Lees meer