Do’s en dont’s bij het maken van woningfoto’sWoningfoto's maken? Dit zijn onze tips!
26 jun. 2023·
Leestijd:

Woningfoto’s zijn erg belangrijk tijdens het verkoopproces. Het is de eerste indruk die een potentiële koper van jouw woning krijgt. Daarom wil je dat jouw woning zo goed mogelijk op de foto staat, zodat de kans op verkopen zo groot mogelijk is. Maar wat zijn nou precies de do’s en dont’s bij het maken van woningfoto’s?

Zorg voor een opgeruimd huis

Kijk jij wel eens naar woningfoto’s? Een iets te volle prullenbak, een asbak op tafel, een kattenbak in het zicht of lege flessen ogen niet zo netjes. Ook al weet je dat je deze spullen niet bij het huis krijgt, toch gaat je voorkeur uit naar een schoon en net huis.

Doe dus altijd even een rondje door het huis voordat de woningfotograaf langs komt. Alle ‘normale huishoudelijke’ spullen kan je het beste opbergen. Denk hierbij aan gebruikte vaatdoekjes, wc-rollen, schoonmaakspullen, een volle vuilniszak die nog in de container moet of een volle prullenbak.

Het toilet is cruciaal

Het toilet is een cruciaal punt om op te letten wanneer je jouw woning klaarmaakt voor de woningfoto’s.

Zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat de toiletbril naar beneden is, dit oogt een stuk schoner. Ook is een tip om het toilet zo leeg mogelijk te maken. Het prullenbakje, de extra wc-rollen, de wc-borstel etc. kunnen allemaal (tijdelijk) weggehaald worden. Zo oogt jouw toilet veel ruimer en netter.

Persoonlijke spullen

Foto’s van het gezin zijn natuurlijk ontzettend leuk om in huis te hebben, maar op funda worden deze geblurd. Haal daarom de persoonlijke foto’s even weg voordat je de woningfoto’s laat maken. Het is zonde om overal een vage vlek op de foto’s te zien staan.

Kostbare spullen

Misschien is het een open deur, maar iedereen ziet jouw woning, inclusief adres! Zorg er daarom voor dat kostbare, dure spullen niet op de foto staan. Ook huissleutels kan je beter even weglaten.

Het weer

Het is je vast wel eens opgevallen: de meeste woningfoto’s zijn gemaakt met mooi weer. Dit is niet zonder reden. Mensen worden nou eenmaal vrolijker en positiever van een strakblauwe lucht dan van een grijze lucht. Positievere gevoelens zorgen voor een positievere indruk van de woning. Denk hier dus aan bij het inplannen van de fotograaf.

Natuurlijk kan je nooit van tevoren weten wat het weer doet, maar je kan er wel mee rekening mee houden. En… met Photoshop kan je ook een heleboel. 😉

Sfeervol

Zorg ervoor dat je woning nog wel sfeervol blijft. We raden je aan om zoveel mogelijk persoonlijke spullen weg te halen en alles netjes op te ruimen, maar pas op dat de sfeer hierdoor niet wegvalt. Een plantje in de vensterbank mag echt wel blijven staan, leuke kaarsjes op de salontafel of een bos bloemen op de keukentafel, het zorgt allemaal voor net wat meer sfeer. Heb je een open haard? Deze kan je even aan doen voor de foto’s. Het is de bedoeling dat de potentiële koper zich meteen thuis voelt. Al met al is het een hele hoop waar je op moet letten. Maar denk erom dat het nog altijd het belangrijkst is hoe jij je erbij voelt. Het is jouw woning die online komt, dus zorg er altijd voor dat jij er achterstaat hoe deze is gefotografeerd.

Wij hopen je met deze tips wat inzichten te hebben gegeven en wensen je veel verkoopplezier!

Andere interessante nieuwsartikelen

Hierom zetten wij social media in bij de verkoop van jouw huis

Klaar met werk, heerlijk! Even lekker scrollen op Facebook, Instagram en LinkedIn. Je bent niet de enige die dit doet. Inmiddels gebruiken 14,1 miljoen mensen in Nederland social media! Stel je eens voor hoeveel mensen jouw woning zien als wij jouw woning promoten op social media! Maar heeft het inzetten van social media ook echt positieve invloed op de verkoop van jouw woning? Wij vertellen het je in onze blog.

24 jul. 2023 Meer lezen

Bezoekadres:
Kocken Makelaars
Plantsoengracht 1
1441 DE Purmerend

Back to top

Appartementen Project Nijlstraat

De verkoop is gestart! Wil je kans maken op een woning?

Schrijf je nu in!